Markku Tilli työnohjaus & coaching Oy

Työhyvinvointi tulevan syksyn teema

Vuonna 2020 pääsin työskentelemään mielenkiintoisten asiakkuuksien parissa, käsittäen suurimmaksi osaksi tiimien, työyhteisöjen ja johtamisen kehittämistä, joskin mukana oli ja on edelleen myös yksilötyönohjattavia ja -coachattavia.

 

Sama suuntaus jatkui keväällä ja vaikuttaa siltä, että syksyllä henkilöstön työhyvinvointi ja työssä jaksaminen nousevat entistäkin tärkeämmiksi ja kysytyimmiksi teemoiksi. 

 

Työnantajan kannalta keskeinen kysymys onkin, että miten voidaan vaikuttaa siihen, että töissä olisi mahdollisimman hyvinvoivia ja työstään innostuneita työntekijöitä, ja sitä kautta tuottavia työyhteisöjä?

 

Syksyn osalta kalenteriini mahtuu vielä asiakkuuksia ja keskustelen asiasta enemmän kuin mielelläni!

Markku Tilli

”Nöyryyttä oppimiseen ja rohkeutta uudistumiseen.”

Yrityksen arvot

ROHKEUS

Tarvittaessa ajattelua haastetetaan kiperilläkin kysymyksillä ja huomioilla. On myös syytä olla rehellinen, että millaista vaikutusta milläkin palvelulla on mahdollista saada aikaiseksi.

 

KUNNIOITUS

Asiat esitetään suoraan, mutta toista kunnioittaen. 

 

NÖYRYYS

Tunnistetaan, että oma osaaminen on vähemmän kuin täydellistä ja työssä kehittymisessä tarvitaan myös muiden ihmisten osaamista ja yhteisöllistä oppimista. 

 

AMMATTIYLPEYS

Se mikä sovitaan se pidetään. Se mikä tehdään, tehdään kunnolla. 

Koulutus ja kokemus

Olen koko työurani tehnyt töitä ihmisten kasvun, oppimisen ja turvallisuuden hyväksi. Olen peruskoulutukseltani yhteisöpedagogi (AMK). Nykyisen työni kannalta merkittävimmät koulutukset ovat:

 

Lue palveluistani.

Mitä asiakkaani sanovat?

Ota yhteyttä

Mietityttääkö työhyvinvointi?

Täytä yhteydenottolomake, niin jutellaan lisää. Voit ottaa yhteyttä myös soittamalla tai sähköpostitse!

Tietosuojaseloste