Vuorovaikutusvalmennus ja työyhteisön kehittäminen

Markku Tilli – Valmennukset työyhteisöille

Olen kokenut voimavara- ja ratkaisukeskeinen työnohjaaja (STOry) sekä johdon työnohjaaja ja coach (Master CSLE®). Tarjoan työyhteisöjen valmennuspalveluita alueella Helsinki ja Uusimaa. Ota yhteyttä!

Valmennukseni auttavat tiimejä ja johtajia löytämään voimavaransa, parantamaan vuorovaikutusta sekä lisäämään työhyvinvointia dialogin avulla. Valmennuksen teemoja voivat olla esimerkiksi:

  • Vuorovaikutuskoulutus
  • Työhyvinvoinnin johtaminen
  • Työyhteisön kehittäminen
  • Syväjohtaminen®

”Dialogi voisi olla hallitusohjelmassa”

Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen haluaa poliitikkojen saunakulttuurin takaisin. Mutta vaatteet päällä.

– Sitra

 

 

Dialogista valmennusta työyhteisöille Uudellamaalla

Erilaisten tulevaisuuden työelämätaitoja käsittelevien tutkimusraporttien mukaan yhteistyötaidot ja vuorovaikutustaidot nousevat tulevaisuudessa entistä tärkeämmiksi osaamisalueiksi. Yhä enemmässä määrin ongelmaratkaisu, innovaatiot ja oppiminen vaativat moniammatillista tiimityöskentelyä.

Tulevaisuustaitoihin liittyen ja samalla “paluu perusasioihin” -teemalla on saatavilla kaksi hieman erilaista valmennusta.

Syväjohtaminen® – Johtajan vuorovaikutustaitojen vahvistaminen

Deep Lead® eli Syväjohtaminen® on tarkoitettu yritys- ja johtamiskulttuurin kehittämiseen. Valmennuksen tavoitteena on auttaa valmennettavaa kehittymään oman käyttäytymisensä arvioinnissa sekä kehittämään vuorovaikutustaitoja.

Syväjohtaminen®-valmennuksessa hyödynnetään 360° -palautetyökalua, jonka pohjalta valmennettavalle laaditaan kehittymissuunnitelma. Valmennettava kerää itsestään kaksi 360° -palautetta valmennuksen aikana. Näin ollen valmennus on prosessi. Kysy myös muista johtaja- ja esimiesvalmennuksista!

Työyhteisön keskustelukulttuurin ja/tai itseohjautuvuuden vahvistaminen

Yllä olevat teemat ovat esimerkkejä valmennuksen teemoista. Valmennuksessa ei luennoida tai pidetä puheita, vaan työyhteisön jäsenet osallistuvat aktiivisesti oman työnsä kehittämiseen. Valmentaja valmentaa ratkaisukeskeisesti.

Vuorovaikutuskoulutus, työhyvinvointikoulutus tai työyhteisön kehittämisen valmennus räätälöidään työyhteisön tarpeen mukaan, ja myös sen kesto on sovittavissa. Lähtökohtaisesti valmennus kuitenkin kestää 2-6 tuntia.

Työyhteisön hyvinvointi on tärkeää niin hyvinä kuin haastavinakin aikoina. Valmennukseni soveltuvatkin erinomaisesti osaksi kehittämis- ja työhyvinvointipäivän ohjelmaa. Tarjoan myös työnohjausta tiimeille ja työryhmille. Kysy lisää!

 

Ota yhteyttä soittamalla tai sähköpostitse!

Työnohjaaja Markku Tilli
puh. 044 2929 209 (myös WhatsApp)
markku(ät)markkutilli.fi